H O M E

  groepen met Maaike Roelofs
Novaya Shira rond zangeres Shura Lipovsky

Novaya Shira ("nieuw lied") is een groep rondom de zangeres Shura Lipovsky. Het ensemble specialiseert zich in Klezmer melodieŽn en Jiddische liederen uit Rusland en de voormalige Sovjet Unie.De groep bestaat uit klassieke musici en Klezmerspecialisten en vormt een nieuw en origineel geluid binnen de wereld van de joodse muziek met onbekend repertoire, originele arrangementen en nieuwe composities. De leden van Novaya Shira zijn de violist Bert Vos, blokfluitiste Marjolijn van Roon, celliste Maaike Roelofs, accordeonist Peter van Os en pianist-arrangeur Paul Prenen. Onder leiding van Shura Lipovsky beleefde Novaya Shira in 2010 een succesvolle premiŤre in het Amsterdamse Concertgebouw.

cellokwartet Julius Klengel

Cellokwartet Julius Klengel bestaat uit vier professionele cellisten; Saskia Boon en Wim Straesser (beiden oud-cellist van het Concertgebouworkest) en sinds 2012 Maaike Roelofs en Stefan Hamelberg. Het kwartet ontleent zijn naam aan Julius Klengel (1874-1933), een van de belangrijkste cellisten uit de Romantische periode in Duitsland. Hij heeft een aantal interessante kwartetten geschreven voor cello. Verder heeft het kwartet gekozen voor een breed repertoire; van Bach tot modern.

Lienen an Locht

Lienen an Locht(genoemd naar een lied van Lerus Roelofs) bestaat uit Maaike Roelofs (zang,gitaar en cello),Martha Roelofs (zang, contrabas en piano), Adrie Oosterling (zang,accordeon,Indisch harmonium en piano). "Lienen an Locht" speelt een zeer gevarieerd repertoire, van Brel tot Hildegard Knef, van de Dijk tot zelfgeschreven Zeeuwse ballades.

barokorkest Brabantsch Muzyk Collegie

Het barokorkest het Brabantsch Muzyk Collegie beoogt het uitvoeren van barok- en vroeg klassieke muziek naar historische maatstaven. Het bestaat uit professionele musici die authentieke instrumenten of kopieŽn daarvan bespelen. Het orkest verzorgt zowel orkestoptredens als koorbegeleidingen in Nederland en Belgie. Tot het repertoire behoren o.a. de grote koorwerken van Monteverdi, Bach, Hšndel en Mozart. Ook minder bekende werken worden niet geschuwd.

Barlheze Consort

Het Barlheze Consort is opgericht in 1995 en is gespecialiseerd in het uitvoeren van barokmuziek op originele instrumenten of kopieŽn daarvan. De naam "Barlheze" betekent: straatje-langs-de-Berkel (Barl-heze). In dit straatje in Zutphen vonden de eerste repetities plaats. De leden van het Barlheze Consort zijn: Cilia de Leeuw, blokfluit, Esther Ebbinge, sopraan, Margreet Prinsen, orgel en clavecimbel, Maaike Roelofs, cello.

project Lerus Roelofs

Maaike Roelofs heeft verschillende componisten, beroepsmusici die vrienden, collega of familie zijn, opdracht gegeven muziek te schrijven op de gedichten van haar vader, Lerus Roelofs (1917 - 1997). Deze liederen worden opgenomen op een cd die uitgebracht wordt door muziekuitgever en producer Hans Kusters.